Love, Victor (2020)


Love, Victor (2020)


Dizi Atlanta’nın bir kasabasında ki Creekwood Lisesi’nde geçiyor. Bu lise daha önce izlediğimiz Love, Simon (2018) filminin kahramanı olan Simon'un maceralarını yaşadığı ve mezun olup gittiği okul. Love Simon filmi, Becky Albertall’un Simon Homo Sapiens’e Karşı adıyla Türkçe’ye çevrilen harika romanından uyarlanmıştı. Ben romanı da okudum ve film çok başarılı bir uyarlamaydı. Yeni dizimiz ise, bir anlamda filmin bittiği yerden başlıyor ve liseye yeni gelen on altı yaşında Victor’u izliyor bu defa. Victor ailesi ile Teksas'tan Atlanta'ya taşınır. Kız kardeşi Pilar, eski hayatını geride bırakıp erkek arkadaşından ayrılmak zorunda kaldığı için çok sinirlidir. Anne ve babası da bir süreden beri tartışmaya başlamışlardır.


Victor ise aralarını bulmak ve tüm aileyi bir arada mutlu tutabilmek için elinden geleni yapmaktadır. Taşındıkları ilk gün aynı apartmanda oturan ve Victor’la aynı okulda okuyan Felix ile tanışır. Beraber Creekwood Lisesine giderler. Felix okulda pek popüler değildir ve hatta alay konusudur. Ama okulun en popüler kızı olan Mia ile de tanışır Victor. Kimselere yüz vermeyen ama erkeklerin peşinden koştuğu Mia nedense Victor’a ilk görüşte ilgi duyar. Onun farklı biri olduğunu anlamıştır. Ama neresi farklı onu çözemez. Victor ise Mia ile çıkarak bir nevi heteroseksüel olduğunu ispata çalışmaktadır. Oysa Atlanta geldikleri yer olan Teksas’a göre, cinsel yönelimler konusunda daha açık görüşlü bir coğrafyadır. Bu çaba niye? 


Basketbol takımına da katılan Victor burada da takımın oyun kurucusu Andrew’in kıskançlığına maruz kalır. Zira Andrew de Mia’ya tutkundur. Üstelik basketbolda Victor, Andrew’den daha iyidir. Bunlar yetmezmiş gibi okulda gay olduğunu açıklamış olan ve bu şekilde yaşayan Benji ile tanışır. Cinsel yönelimi konusunda kafa karışıklığı yaşayan Victor iyice şaşkına döner ve kendini çıkmazda hisseder. Bu noktada Love, Simon filminin kahramanı olan ve artık New York’ta yaşayan Simon Spier devreye girer. Zira Victor onunla mesajlaşmaya başlar, onun tecrübelerinden yararlanır ve içini dökecek, sırlarını açıkça paylaşacak birini bulmuş olur. Diziye sesiyle katılan Simon sezonun sekizinci bölümünde görünür olur ancak.


Filmde ki Simon karakterini ünlü oyuncu Nick Robinson oynamıştı, dizide de öyle. Filmde Simon’un ailesi onun eşcinselliği ile ilgili son derece destekleyiciydi. Simon sadece kendiyle çelişkiler yaşıyordu cinsel yönelimini kabul etme sürecinde. Oysa Victor’un ailesi olan Salazar’lar bu konuda oldukça geri kafalı ve onun işi çok daha zor. Olduğu kişi ve ailesinin istekleri arasında sıkışıp kalmış zavallı Victor neler yaşayacak? O ailesi için bir onarıcı mı olmalı yoksa kendi mi? Tam bir arabulucu o herkes iyi olsun diye. Bakalım gerçek kişiliği ile ailesinin istediği kişilik arasında da bu defa kendine iyileştirici olabilecek mi? Her şeyi ailesi için mi yapmalı gerçek kendisi için mi? Ve Benji gibi o da ortaya çıkabilecek mi?


Gençlik dizilerinin bütün klişeleri var yapımda ama kopyalamadan özgün biçimde, sıkmadan, gülümseterek ve zaman zaman düşündürerek izletiyor bunları. Ana karakterin ilişkileri kadar yan karakterler de iyi işlenmiş ve ilgi çekici. Felix değişik, komik, özgün bir karakter ve o da kendini beğenmişlikle kendine güvenememe arasında gelgitler yaşayan Mia’nın en yakın arkadaşı Lake’e aşık. Ama Victor açısından bakarsak dizinin ana mottosu, başka nedenlerle de olsa iki yaralı kalp buluşabilecek mi? Bunu izliyoruz, dolu dolu ve sürprizlerle bezeli bir akışla Love, Victor dizisinde…


Victor’a çocukluğundan beri oyunculuk yapan Michael Cimino can veriyor. Ve bu işi oldukça başarılı kotarıyor. Üstelik bana göre izleyeni kendine hayran bırakarak da yapıyor rolünü. Tarçın rengi teni, inci gibi dişleri ve parlayan simsiyah boncuk gözleriyle. Karakterin sakin kişiliği ve kendini ararken ki şaşkın tatlı halleri ile büyüleyici şeker minnak bir tip yaratmış. Ama basketbol oynarken ki kendine güvenli halleri çok sıkı ve çekiciydi o da ayrı mevzu. Altın çocuğun, bir de çenesiyle yanağının arasına konuşlanan beni var ki, off…





tt10166602

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film