Jet Boy (2001)



Jet Boy (2001)

IMDb

Büyürken sancılı süreçler yaşanır ve normal kabul edilir bunlar ama sokaklarda büyüyen on dört yaşındaki Nathan’ın (Branden Nadon) yaşadıkları sancı tanımını oldukça aşan zulme yakın şeyler.


Annesi uyuşturucu bağımlısı kendine yetemeyen bir kadın oğlu ona uyuşturucu taşıyor, nerdeyse Nathan ona bakıyor. Bunun için de yapmaması gereken şeyleri yapmak zorunda. Baba yok, aslında Nathan o figüre o kadar ihtiyaç duyduğu bir dönemde ki, aç olduğu sevgiyi bulabilmek için hatalara düşüyor.


Şiddete maruz kalmak dahil uğradığı haksızlıklara rağmen onun içi umut dolu ve ben sadece iyi bir çocuk olmak istiyorum, diyecek kadar saf, samimi ve tatlı masumiyetini koruyabiliyor.


Annesi aşırı dozda uyuşturucudan ölünce, sosyal hizmet uzmanlarından kaçarken, karanlık bir tip gibi görünen Boon (Dylan Walsh) ile yolları kesişir. Nathan ona güvenmek ister açılır ve onunla birlikte yola koyulur…


Filmin en dikkat çekici yanı oyuncu Branden Nadon; kendini aşarak yaratmış Nathan karakterini. Moments ismi ile de anılan sıra dışı olayları anlatmaya çalışan bağımsız ve az bulunur bu Kanada filmi, karanlık ve ağır bir dram.





tt0271580

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Bouwdorp (2014) - Scrap Wood War