American Exit (2019)


American Exit (2019)


Farkında olmasa da her nesil aslında hep aynı şeyleri yaşar. Gerçekte ne olduğu değil önemli olan bizim içimizden ne geçtiği. Çünkü hissettiklerimiz yaşadıklarımızın her zaman önüne geçer. Ve bizi esir alır adeta.


Karısından ayrılmış beş yıldır oğlunu arayıp sormayan bir baba ve babasını tanımayan bir oğul filmin merkezinde. Günün birinde baba çıkagelir ve annesinden izin ister oğluyla zaman geçirebilmek için. Anne kızgındır bu adamın sorumsuzluğuna karşı ve izin vermez. Baba da oğlunu alır ve kendiyle bir hafta sonu geçirmesi için kendi yöntemiyle onu ikna eder. Böylece baba Charlie ve oğul Leo uzun bir yolculuğa çıkarlar.


Bu maceralarla dolu garip yol hikayesi Leo’nun babasız geçen çocukluğuna ve Charlie’nin de kendi geçmişine yaptığı metaforik bir yolculuktur da aslında. Leo babasına karşı hınç dolu Charlie oğlunu sevmekte gecikmiş, kendi sorunlarıyla boğuşan çaresiz her bakımdan suçlu bir baba. 


Ama Leo babasının kendisi için çok tehlikeli bir işe giriştiğini anlar. Zorluklar insanların hayatlarında hep yeniliklere yol açar bu iyi de sonuçlansa kötü de. Ve buna hep ihtiyaç duyarız zira durgunluk ve hareketsizlik ölüm demektir.


Oyunculuklarda hem Leo (Levi Miller) hem de Charlie (Dane Cook) çok iyiydiler. Ama Levi Miller’in yeri ayrı tabi. Bütün filmlerinde o sevimli çocuk yüzüyle ciddi büyük adam bakışları atması yok mu o masmavi gözleriyle… Yani aman allahım… Seyrettiğim diğer filmlerinden en beğendiğim ve bu Blogda sayfası da olan Jasper Jones (2017)Pan (2015) ve Better Watch Out (2017)’da güzel filmlerdi. Kısacası çok iyi bir aktör ve ben pek seviyorum kendisini.


American Exit, bence güzel bir filmdi. Biterken yaşanan sahne babanın oğula yapması gereken son vazifeydi ve böylece iyi bağlandı film.




tt6021482

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film