Boarding School (2018)



Boarding School (2018)
Müthiş bir dehşet korku gerilim filmi. Bunu yaratan da sanırım naiflikle cesaret ve dehşeti kişiliğinde birleştiren oniki yaşında (neredeyse onüç) ilginç karakter Jacop. Ev hayatı pek normal değil. Babası üvey, annesi ise ona karşı biraz dengesiz ve ne yazık pek şefkatli bir sevgi beslemiyor gibi. Hayalperest ve geceleri kâbuslar gören ve sonuçta utanacağı şeyler yaşayan garip bir çocuk. Okulda da sosyalleşemeyen birisi. Bu öteki kimliği nedeniyle -ne yazık hep yaşandığı gibi- okulun zorbalarıyla başı fena halde dertte. 


Bir gün tanımadığı anneannesinin ölüm haberi gelir. Cenazeye katılmak için onun evine giderler. Anneannesinin evinde yalnız kalan Jacop onun fotoğraflarına bakar, eşyalarını inceler ve giysilerini kurcalamaya başlar. Merak işte bazılarını da giyer. Özellikle bir gece kıyafeti ve eldivenle dans ederken… Üvey babası onun bu keşif yolculuğuna tanık olur.


Bu garip durum ailesiyle zaten pek düzgün ilişkileri olmayan Jacop için ipleri koparır. Kızgın ebeveynleri onu filmin esas konusunun geçeceği yatılı okula gönderirler. Bu okulun kendisi kadar az sayıdaki öğrencileri ve en başta da yöneticileri oldukça gariptir.


Bu garipliklerin hepsinin içinde, geldiği yerde öteki diye nitelenen Jacop şaşkına döner adeta. Ortama uyum sağlamak zorunda kalır, fena halde de uyum sağlar. Sonrası korku ve dehşet hele sonu muazzam bir sürpriz…

Film teknik açıdan pek fazla şeyler vadetmese de ilginç mekânlar seçilmiş. Senaryo da çok özgün olmasa da bana ilginç geldi. Sanki biraz American Horror Story (2011) tadında denebilir, onun kadar başarılı olmasa da. Jacob Felsen karakterine can veren Luke Prael çok başarılı. Daha önce bu Blogda sayfası olan Boy in a Backpack (2016) adlı kısa filmini izlemiştim. Orda engelli bir çocuğu sadece bakışlarıyla harika oynamıştı. Bu ikinci uzun filmi. İlk uzun filmi yine bu Blogda sayfası olan Eighth Grade (2018)Umarım daha güzel işlerde de rol alır. 


Okulda arkadaş olduğu en sıra dışı ve ilginç tip olan Christine Holcomb. Bu rolde Sterling Jerins’in oyunculuğu da çok iyiydi. Onun dışında ki oyunculuklar vasat sayılır.




tt6224502

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film