Stikk (2007) - Sting - Kısa Film


Stikk (2007)
Sting
Kısa Film


On üç yaşında ki Alexander (Glenn André Viste Bøe) sekizinci sınıftaki oğlanların en ufak tefek olanıdır. Sınıfın sert görünümlü kaşar kızı duş alırken onun videosunu çeker ve bunu herkesle paylaşır. Bundan sonra Alexander’a “Mini” lakabını takarlar. Bu zorbalık ve küçük düşürücü alaylara karşı Alexander çok utanır ve ne yapacağını bilemez.



Ta ki sınıfa yeni gelen bir öğrenci (Kristoffer Bjerga) onunla arkadaş olana kadar. Yeni öğrenci de daha önce bulunduğu okullarda ötekileştirilmiş, dışlanmış ve hakarete uğramıştır. Ancak farklı olarak Alexander gibi çekingen ve utangaç değildir. Böylece Alexander’la aralarında dostluk oluşur ve zorbalara karşı birlikte birşeyler yapmaya karar verdiklerinde artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. 



Vigdis Nielsen'in yazıp yönettiği bu Norveç filmi okullarda ki zobalıklara ve şidddetin şiddet doğurması olgusuna dikkat çekiyor. 17 dakikalık kısa film hem ulusal hem de uluslararası festivallerden çeşitli ödüller kazandı. Özellikle Alexander rolünde ki Glenn André Viste Bøe’nin oyunculuğu dikkat çekici bir başarıya sahip.

17 dk. 


ok.ru'dan video izleyebilmek için 
vpn kullanarak hesap açmalı ve öyle izlemelisiniz.

tt1245763

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film