The Half of It (2020) - Bir Bilsen


The Half of It (2020)
Bir Bilsen


Aşk mükemmel yarını bulmak değildir. Denemek ve başarısız olmaktır.

Hikâyemiz sıradan bir Amerikan kasabası olan Squahamish’de geçiyor. Baş oyuncu kızımız: utangaç, akıllı, çalışkan, babasıyla yalnız yaşayan ve kendisini yaşadığı kasabaya biraz da yabancı hisseden Çin kökenli Amerikalı pek sevimli Ellie Chu. Esas oğlan futbol takımının yıldızlarından, iri yarı ama sevimli ancak bunun yanında kendini ifade etmekten aciz biri olan Paul… Okulun en havalı ve güzel kızı da aslında filmin de bir bakıma esas kızı olan Aster. İşte film de lisede okuyan 17 yaşında ki bu üçlü arasında geçiyor.


Amerikan lise filmlerinde hep olduğu gibi futbol takımının yıldızı Paul, okulun havalı kızı ve zeki Aster’e aşık oluyor. Ama dedik ya Paul kendini ifade etme de çok tutuk. Bizim Ellie Chu ise çalışkanlığı yanında yazma konusunda da yetenekli. Bu nedenle okuldaki öğrencilerin ödevlerini yazarak para kazanıyor. Yani utangaç filân ama oldukça gerçekçi ve iş bitirici bir kız. Bu durumda Paul ondan yardım istiyor. Para karşılığı aşk mektupları ya da mesajları yazması ve ona taktikler vermesi için. 


Biraz da zeki kız Aster’e kendini daha zeki göstermesi için Ellie’yi seçer Paul. Bir çeşit Cyrano de Bergerac çözümü de denebilir bu olan bitene. Ancak Ellie; Paul ile Aster’in arasını yapacağım derken olmadık bir şeyin farkına varmaya başlar. Aster’i tanıdıkça ondan hoşlandığını fark eder ve doğal olarak işler sarpa sarar. Lâkin muhafazakâr bir kasabada yaşayan Ellie’nin kozasından çıkma sürecini de izleme şansı buluruz böylece. 


O kadar sevimli ve sahici bir kız ki Ellie bakalım bu durum nasıl sonlanacak diye merakla izlenen hassas, akıcı ve güzel bir Netflix filmi olmuş. Oyuncuların üçü de gayet iyiydi ama Ellie Chu’yu oynayan Leah Lewis apayrı bir oyunculuk çıkarmış bence. Çünkü masum, zeki, iş bilir, şaşkın, tatlı ve güzel bir kızı; bu güzel kız çok güzel canlandırmış, alkışlanacak düzeyde… Başarılı bir büyüme ve açılma filmi çekmiş hem yönetmen hem senarist olan Alice Wu. Bu on beş yıl aradan sonra çektiği ikinci filmiymiş.




tt9683478

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film