Aykut Enişte (2019)


Aykut Enişte (2019)


Özgün ve iyi konusuyla ilk baştan film izleyeni içine çekiveriyor. Konu; evlenme hazırlığı yapan cep telefonu dükkânı işletmecisi (nişanlısının deyimi ile işi esasen kılıfçılık) yurdum erkeği Konya’lı Aykut Aslan’ın bir organize kumpasla ekmek teknesinin dımdızlak bırakılması üzerine bir tesadüf sigortacı Gülşah ile yollarının kesişmesi… Aykut’un olumlu bir sigorta raporuyla zararının tazminine, Gülşah’ın ise babasının evlenme zorlamalarından kurtulmaya gereksinimi vardır. Bu minval üzerine başlıyor film. Genelde filmlerde olan bitenlerden farklı olarak gelişen olaylarla da devam ediyor ve hiç sıkmadan merakla ve gülmece ile kendini izlettiriyor. 


Filmin Aykut’u yani Cem Gelinoğlu, bence başarılı ve içten bir oyunculuk sergilemiş. Hatta film biraz da bu tiplemenin başarılı canlandırılması ve senaryonun ilginçliği ile ilerliyor denebilir. Yani içten eski Türk filmlerini andıran bir hava yaratılmış. Çekilen mekân da buna uygun düşmüş. Üsküdar’ın Selimiye ve Çiçekçi semtleri… Sevilen yapım Kuzey Güney (2011-2013) dizisinde iki kardeşin babalarının fırını ve üstünde ki evleri de bu sokaklarda idi.  Cem Gelinoğlu “Ali Kundilli” tiplemesiyle tanınıyormuş. Ben seyretmediğim için bilemiyorum ama o film serisinde hem oyuncu hem senaristmiş. Bu filmde de Giray Altınok ile filmin senaryosuna imza atmış. 


Filmin en hoşuma giden yönü, Türk filmlerinde en sevmediğim şey olan bir espri, bir diyalog neyse artık izleyici salak ya gözüne soka soka sahnenin uzatılması veya tekrar ettirilmesi. İşte bu filmde o yok. Bir iki klişe diyalog dışında pek yerli filmlerin hastalıklarına bulaşmamaya özen göstermiş gibi. Eksisi bir iki komik diyalogun farklı sahnelerde tekrarıydı, buna şaşırdım. Çok iyi başlayan ve devamı daha da iyi gelen filmin sonu, oluşan yüksek beklentimi karşılamadı gibi. Ama ne olursa olsun ortalamanın üzerinde temiz bir iş çıkartılmış ve mutlaka izlenmesi gereken bir film ortaya çıkmış.



tt10320050

Yorumlar

  1. yanıtınıza teşekkürler. filmin devamı ne zaman yayınlanacak bir bilgim yok ne yazık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film