River's Edge (2018) - Ribâzu ejji



River's Edge (2018)
Ribâzu ejji


Filmin özeti
Haruna Wakagusa, annesiyle birlikte yaşayan bir lise öğrencisidir. Ichiro Yamada eşcinseldir ve Haruna’nın da sınıf arkadaşıdır. Ichiro okulda zorbalığa uğrayan ve yara bere içerinde dolaşan birisidir ve Haruna, Ichiro'ya ilgi duyar. Samimi olurlar ve Ichiro Haruna'ya bir sırrını anlatmaya karar verir. Nehir kenarı boyunca ölü bir ceset bulduğunu söyler.


Bu asya filmleri beni anafor gibi içine çekmeye devam ediyor. Nedenini bilemiyorum ama izlemeden de duramıyorum. Uyuşturucu bağımlılığı gibi giderek de doz aşımı talep ediyor. Neyse, son izlediğim film bir manga uyarlaması olan Japon filmi River's Edge.


Bir şeylerin kıyısında olduğu kesin filmin ve çoğu Japon işinde olduğu gibi incelikli ve biraz karanlık. Aslında film beş ana karakterin lisede yaşadıkları cinsellik, zorbalık ve gizem ilişkilerini anlatıyor. Film bir şiddet senfonisi. Japonların acımasızlıkla bir imtihanı daha. Sanki şiddeti yapanlarla ona maruz kalanlar karşılıklı bir oyun oynuyorlar ve şiddeti karşılıklı yaratıyorlar hissiyatını yarattı karakterlerin yapısı. Bu korkunç birşey, artık hayırlısı. 


Her karakterle söyleşi yapan bilinmez kişinin soruları ve aldığı cevaplar ilginçlik katmış filme. Filmin önemli eksisi ağır ilerlemesi ve plan geçişlerinin zayıflığı. Bir başyapıt değil, bazen sıkıyor ama bırakamıyorsun da ne olacak acaba diyerekten. 


Film tekniği açısından yeni birşey yok kötü birşey de yok. Türü sevenler için zaman kaybı değil bazı diyaloglar ve sahneler de oldukça ilginç. Ve özellikle filmin baş oğlanı gay Ichiro Yamada’ya can veren Ryo Yoshizawa bir içim su. Bunu da belirtmeden geçemeyeceğim yani. Bu filmi Türkçe altyazıya kavuşturup yayınladığı için Netflix'e teşekkürler...




tt7476946

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film