Weird City (2019)


Weird City (2019)


Gelecekteki hayali bir şehirde, zenginlerin ve fakirlerin yaşadığı sınır üstü ve sınır altı olarak girişleri kontrollü iki bölgede geçen hikâyelerden oluşan 6 bölümlük dizinin her bölümü bir başka olay anlatıyor. İnsanlar, ilişkileri, iletişim, şehir hayatı, teknoloji gibi konulara fütürist ve bilimkurgu gözle hafif kara komediyi de harmanlayan bakışlar da denebilir bu YouTube Orginals dizisinin yaptığına. Zenginlik ve getirdiği gelişmişliğin insanda meydana getirdiği gariplikler absürt hikâyelere konu edilmiş. Dizinin sağlam bir felsefesi olduğu söylenebilir.


İlk bölümde, yalnız bir gencin yalnızlıktan kurtulmak için algoritmik eşleşmeler yapan bir randevu sitesinde hayat arkadaşı araması konu edilmiş. Eşleşme sonucu önce iki taraf da memnun olmasa da sonradan iyi anlaşan bir çift olurlar. Ancak bu defa ilişki komik nedenlerle toplumsal olarak kabul görmez. Dylan O’Brien sevimliliği ile başrolde. Teen Wolf dizisi ve The Maze Runner filmlerinde olduğu gibi yine başarılı oyunculuğunu konuşturuyor. Ona eşlik eden eşi Modern Family ve Married with Children dizilerinden tanıdığımız Ed O’Neill. Serinin en ilginç hikâyesi bu giriş bölümü olmuş.


İkinci bölümde, garip bir gencin kimse tarafından istenmeyen solucanlarla dolu bir yaşamına tanıklık ediyoruz. İnanç ve bağlanmanın insan yaşamındaki yeri ilginç sonu ile bölümde sorgulanmış. Başrolde başarılı oyuncu Michael Cera var. Onu en çok Arrested Development dizisinden tanıyoruz. 


Üçüncü bölüm, sınır altında liseyi birincilikle bitiren fakir bir ailenin kızının çizgi üstünde ki bir üniversiteyi kazanmasıyla başlayan yeni yaşamı anlatılıyor. Şehrin iki yakasının farklı yaşamı kızcağızı şaşırtıyor bu uyum çabası nispeten silik bölümün konusu. Bölümün başrolünde Rise dizisinden hatırlanabilecek Auli’i Cravalho var.


Dördüncü bölümde, şehrin zengin yakasında yaşayan bir kadın çiftin hikâyesi var. Aldıkları yeni akıllı evin, bizim akıllı telefonlardaki sirisine benzeyen yardımcısının yeni yaşamlarını altüst edişinin yine garip olayları yaşanıyor. Bölümün başrollerini Roseanne ve Bad Teacher dizilerinden tanıdığımız Sara Gilbert ile Orange Is the New Black ve Doubt dizilerinden tanıdığımız Laverne Cox paylaşıyor.


Beşinci bölümde, zenginlerin fakir çocuklara yardım takıntısı çok başarılı bir şekilde ti’ye alınmış. Kendi mutsuzluklarını unutmak için görece hâlinden memnun onlara göre fakir bir çocuğu kurtarma çabaları dram komedi harmanıyla oldukça iyi aktarılmış bu bölümde. Metanın insanın önüne geçmesi de polisin rolünde iyi hayat bulmuş. Bölümde rol alan oyuncular; Love ve Community dizilerinden bildiğimiz Gillian Jacobs; New Girl dizisinden tanıdığımız Hannah Simone; Timeless ve Preacher dizilerinden hatırlanabilecek Malcolm Barrett ile The Walking Dead dizisinden tanıdığımız Steven Yeun. Ayrıca The Mick dizisinden Scott MacArthur, çocuk oyuncu Jack Fisher var. Bir de dizinin senaristlerinden ve oyuncu olarak Death Valley dizisinde yer alan Charlie Sanders yer alıyor bu bölümde.


Altıncı bölüm, TV dizisi karakteri olan iki kadının yine değişik ve tabi garip hikayesi anlatılmış. Oyuncular The Odd Couple, Community ve The Mayor dizilerinden tanıdığımız Yvette Nicole Brown ve Ocean’s Eight filminden bilinen Awkwafina karşımıza çıkıyor.

Değişik bir dizi, özellikle 1, 2 ve 5. bölümleri izlemenizi öneririm.





tt8633518

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Bouwdorp (2014) - Scrap Wood War