Captain Tsubasa (2018) - Anime



Captain Tsubasa (2018)

MAL 
IMDb

tökezlediğimde aldığım çimen kokusu
üzerimde uzanan sonsuz masmavi gökyüzü
dolambaçlı ve rastgele bu yol
sonsuz rüyalarımız için bir harita
umutlarım kaçırsa da hedefi
ayakta kaldığım sürece hayallerimin sonu gelmeyecek

Captain Tsubasa (2018), 1983-1986 arasında 128 bölüm süren efsane spor-futbol anime serisinin yeniden yapımıdır. İlk anime de mangadan uyarlamadır. Halen devam etmekte olan animenin 12 bölümü yayınlanmış ve 52 bölüm olarak planlanmıştır.


Futbol topu en iyi arkadaşı olan on bir yaşında bir çocuk olan Tsubasa Ozora ana karakter. Efsane kaleci Genzou Wakabayashi’ye meydan okumasıyla başlıyor heyecanlı futbol sahneleri. Tsubasa’nın bütün amacı Dünya Kupasında Japonya’yı temsil etmektir. 


Bunun için de bitmez tükenmez bir enerjisi ve çalışma azmi vardır. Bu hayaline giden yolda kendisiyle aynı hayalleri paylaşan çok kişiye örnek olur, onları ateşler ve kendisini bitmek bilmez mücadeleler içerisinde bulur.


İnsanda istek olsun yeter ki, başarsa da başaramasa da herşey olumlu sonuçlanır. Esas olan dünyaya olumlu bakmak ve ne istediğini bilmektir. Tsubasa böyle olumlu ve şirin bir örnek insanın içini ferahlatıyor.


Ben Dünya Kupasının kendisi yerine Captain Tsubasa’yı izledim. Çünkü kurgu her zaman gerçekten daha güzel, heyecanlı ve en önemlisi büyülü.


tt7784442

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film