Animal Kingdom (2016)


Animal Kingdom (2016)
2010 yapımı David Michôd'un yazdığı ve yönettiği ve Liz Watts'ın yapımcısı olduğu aynı isimli sinema filminden uyarlama olan dizi, annesi aşırı dozda eroinden ölünce Güney Carolina’da ki akrabalarının yanına giden onyedi yaşındaki Joshua “J” Cody (Cole)’un yeni yaşamını konu almaktadır. Dizinin şu an 3. sezonu oynuyor.


Büyükannesi Janine “Smurf” Cody ve onun dört oğlunun evine taşınan Joshua buranın pek masum bir yer olmadığını ve bir suç çetesinin içine düştüğünü anlar. Bu aile veya çete bütün geçimlerini suç işleyerek sağlamaktadır. 


Hırsızlık, gasp, şiddet, içkinin su gibi aktığı partiler ve uyuşturucu. Yağmurdan kaçarken doluya tutulur Joshua. Neyse ki, çocukluğundan beri yaşadığı acı deneyimler demir gibi dayanaklı yapmıştır onu ve bu sert ortama çabucak uyum sağlar. Kısaca, J’nin başından geçen heyecanlı ve tehlikeli olayları izlemek oldukça zevkli.


Joshua (Finn Cole)
Onyedi yaşında bir lise öğrencisi. Babasının kim olduğunu dahi bilmiyor. Uyuşturucu bağımlısı annesi tarafından büyütülmüş. Annesi Julia’nın büyükannesi ile arası iyi olmadığı için uzun yıllardır anneannesi ve dayılarını görememiş. Nicky isminde bir kız arkadaşı var.


Janine (Ellen Barkin)
Lakabı Smurf. Joshua’nın anneannesi. Oldukça otoriter bir karakter. Dört oğlunu o yönetiyor sayılır ve oğullarıyla ilişkileri oldukça garip denebilir.


Andrew (Shawn Hatosy)
Lakabı Pope. J’in annesi Julia’nın ikiz kardeşi. Son 3 yıldır hapiste olan Andrew, Joshua’nın geldiği  gün eve geri dönüyor. Ailenin en psikopat görünen üyesi.


Barry (Scott Speedman)
Lakabı Baz, Janine’in baby face oğlu. Ayrıca ailenin kendi ailesini kurmuş olan tek üyesi. Evli ve üç-dört yaşlarında bir kızı var. Rekabetçi ve eğlenmeyi seven yapısı var ve Smurf’tan sonra çete de onun sözü geçiyor.


Craig (Ben Robson)
Ailenin en çılgın ve en eğlenceye düşkün üyesi. Ayrıca en öfkeli görüneni olduğunu söylenebilir.


Deran (Jake Weary)
En duygusal ve annesine en düşkün üyesi denebilir ailenin. Diğer kardeşlerine oranla daha pasif bir görüntü içerisinde. Dizide çok ön plana geçmese de o bir gay.

Dizinin 4. sezonu ile ilgili Blog yazım.





tt5574490

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film