Hitorijime My Hero (2017) - Anime


Hitorijime My Hero (2017)

IMDb 
MAL

Özet:
Liseli Masahiro Setagawa, çocukluğundan beri "sahte" süper kahramanlardan nefret etmekte ve insanı gelip kurtaracak bir kahramanın varlığına inanmamaktadır. Ta ki lise öğretmeni Kousuke Ooshiba ile karşılaşana dek. Kousuke, dövüş yetenekleri ile sokak çetelerinin arasında ismi korkuyla anılan biridir. Setagawa'nın gözünde ise, tam bir kahramandır.

Hitorijime Boyfriend mangasından adapte edilen Shounen Ai türü bir anime. Bugüne kadar izlediğim bu türdeki tüm animelerden daha çok beğendim. Çünkü hem ana karakterler birbirinden çok değişik ve yakışmışlar. Ayrıca yan karakterler de çok sağlam birbirinden farklı ve emek verilmiş. 


Birbirini tanıyan üç erkek arkadaş ve bunlardan birinin abisi arasında yaşanan, iki farklı romantik aşk anlatılıyor. Karakter ve ortam çizimleri tam benim sevdiğim tarzda. Ne eksik ne fazla. Bir çok klişe olmasına rağmen hiç sıkmadan zevkle bitmesin dedirterek izletiyor. Tabi bu türü sevenler için. 




Setagawa, Masahiro’nın şu düşünceleriyle başlıyor anime. Çocukluğumdan bu yana sahte süper kahramanlardan nefret ederim. Başın derde girdiğinde gelip seni kurtaracak bir kahraman diye bir şey yoktur. Hayatım boyunca buna inandım. Onunla tanışana kadar… Lise öğrencisi Masahiro, dünyanın en eski mesleği denilen yolda ki annesiyle beraber yaşıyor. Annesi yüzünden mi nedendir, yalnızdır ve geceleri sokak çetelerinin yanında onlara yaranmaya çalışarak takılmaktadır. Sokak çeteleriyle mücadele eden efsane bir isim olan ayıboğan adını duymaktadır.



Ooshiba, Kousuke, sokak çeteleri arasında onlarla mücadele etmekle nam salmış bir kahraman. Daha sonra kahramanlarımızın okuluna öğretmen olarak atanacaktır. Bundan sonra da Masahiro’nun aradığı süper kahraman olacak ve aralarında aşk başlayacaktır. Birinin öğretmen diğerinin öğrenci olması veya erkekler arasındaki duygusal ilişkilerin zorlukları ya da Masahiro’nun korkuları ve tatlı çekingenliği zor bir aşk yaşanmasına yol açar. Bu da her zaman olduğu gibi ilgi çekiciliği artırır.



Ooshiba, Kensuke, bence animenin en sevimli karakteri. Kousuke’nin küçük kardeşi. Masahiro’nun da belki tek samimi arkadaşı. Çocuksu, saf, rahat, olumlu ama kırılgan da olabilen, düşündüğü şeyleri açıkca söyleyiveren tatlı biri. Seslendirmeyi yapan sanatçı da bu özellikleri oldukça pekiştiriyor. Daha küçükken en sevdiği arkadaşından ayrıldığı için ona küsmüş ama hep - kendine itiraf edemese de- onun özlemiyle yaşamaktadır.


Hasekura, Asaya, okula yeni gelen ve aslında Kensuke’nin çocukluğunda ayrıldığı sevgili arkadaşıdır. Çok yakışıklıdır ve geldiği anda okulun kızları ona hayran olurlar. Kararlı, akıllı ve soğuk bir tip. Kensuke onun kendisini sevmediği için terk ettiği gibi bir düşünceye kapılmıştır çocuk aklıyla. Bu nedenle onunla konuşmak istememekte ve kaçmaktadır. Gerçeği öğrendiğinde aralarında çok sevimli ve komik diyaloglarla dolu masum aşk sahneleri yaşanacak. Ben bu ikiliyi çok tuttum. Bu öykü bağımsız bir anime bile olabilirdi.





tt6994582

Yorumlar

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Bouwdorp (2014) - Scrap Wood War