Free! (2013) - Anime


Free! (2013)
Free – Iwatobi Swim Club

IMDb
MAL

Hikaye, suya dalmayı ve yüzmeyi çok seven Haruka Nanase'yi konu almaktadır. Lise yüzme takımında geçen bir spor animesi. Takım üyeleri arasında geçen olaylar anlatılıyor. Dört çocuk Haruka, Makoto, Nagisa ve Rin ana karakterler. İki sezon oynadı. İkinci sezonun adı Free! Eternal Summer.



Dört kişi ile katılmanın zorunlu olduğu yarışı (relay - bayrak koşusu) kazandıktan sonra Rin, olimpik yüzücü olabilmek için Avustralya’ya okumaya gider. Aradan seneler geçer ve Haruka, Makoto ve Nagisa tekrar lisede bir araya gelir.


Eskiden yüzdükleri ve yakında kapanacak olan yüzme tesisini gezerken beklenmedik bir şekilde karşılarına değişmiş bir Rin çıkar ve Haruka’ya yüzmek için meydan okur. Rin kazanır ama bununla yetinmez. Bunun üzerine Nagisa, okudukları Iwatobi Lisesi’nin yüzme kulübünü tekrar kurmaya karar verir.


Haruka, Makoto, Nagisa ve sonradan katılacak olan Rei ile kulüp kurulur ve turnuvaya hazırlanmaya başlarlar. Rin de gittiği okul olan Samezuka Akademisi’nin yüzme takımına katılır ve Haruka’yı gerçek bir yarışta yenebilmek için çalışır. Elbette Haruka’nın da aklı sürekli Rin’dedir.




Karakterler

Haruka Nanase: Serinin odak karakteri diyebiliriz. Sessiz kişiliği ve çok az konuşarak çok az mimik sunması bana biraz itici gelse de kendisi yüzmeyi ve suyu çok sevmektedir. En sevdiği yüzme stili de animeye de adını veren Freestyle (Serbest Stil) yüzmektir.

Makoto Tachibana: Makoto, Haruka’nın en eski arkadaşıdır. Haruka’nın aksine daha neşeli ve atılgandır. Boylu poslu olmasına rağmen Makoto’yu korkutmak kolaydır. Geçmişte yaşadığı bir olay yüzünden denizden çekinen Makoto sırtüstü yüzmektedir.

Nagisa Hazuki: Ekibin en enerji dolu ve neşe saçan üyesi olan Nagisa, Haruka ve Makoto’dan bir yaş küçüktür. Iwatobi’de yüzme kulübünü yeniden açma fikrinin sahibidir ve tarz olarak kurbağalama yüzmektedir.

Rei Ryugazaki: İlk bakışta karizmatik gözükse de ve yüksek bir zekâya sahip olsa da kendisini sürekli Nagisa’nın avucunun içinde bulan Rei, yüzme kulübüne koşu kulübünden gelerek katılmıştır. Kulübe katıldığında yüzme dahi bilmeyen Rei, kelebekleme yüzmede ustalaşmaya çalışmaktadır.

Rin Matsuoka: Haruka’nın ilkokul arkadaşı ve şimdiki rakibi olan Rin, olimpik yüzücü olmak istemektedir. Avustralya’ya gidip geldikten sonra ne değişti bilemeyiz ama eski kişiliğinden eser kalmamıştır.






Videolar




tt2904418

Yorumlar

  1. Yazi güzel olmuş. Ama biraz karışık gibi geldi anime Free izleme sırası gibi bir şey var mı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film