Sønner (2006) - Sons


Sønner (2006)
Sons

IMDb

Değişik ve hassas bir konuyu kendine özgü bakış açısıyla anlatan oldukça cesur ve başarılı bir film Sønner, Sons ya da Oğullar. Konu en basit söylenişiyle çocuk tacizi. Lars (Nils Jørgen Kaalstad), Oslo’nun yoksul bir semtinde ki halk yüzme havuzunda görevli yirmibeş yaşında bir genç. Günlerini esrar ve bira içerek geçiren sinirli ama amaçsız biri. Komşusu olan bir fahişe ile müşterilerinin arası bozulursa ona yardımcı oluyor. Mutsuzluğu da suratından okunabiliyor. 


Bir gün havuzda orta yaşlı bir adam olan Hans’ın genç çocuklarla yakınlaştığını görünce kendine bir amaç ediniyor. Adamın tesislere alınmaması için yönetimi uyarıyor. Onu ciddiye alan olmayınca, bunu kendi halletmeye karar veriyor. Hans’ın peşine düşüyor. Özellikle adamın devamlı görüştüğü bir çocuk olan Tim (Mikkel Bratt Silset)’i takibe alıyor.


Tim, ondört yaşında, ilgisiz bir anneye sahip yalnız ve sevgiye muhtaç bir çocuk. Lars, en yakın arakadaşı Jørgen (Edward Schultheiss)’in de Hans’la yıllar önce tanıştığını öğreniyor. Bu konuda kabul edemediği kendiyle ilgili bir gerçek de var…


Bir süre sonra işler çığrından çıkıyor. Lars, sorunları çözeceğim birilerini koruyacağım derken herkesi tehlikeye atıyor. Film sadece suçlu veya istismara uğrayanlar açısından bakmıyor olan bitene. Aralarında ki ilişkilerin çok boyutlu resmini çekmeyi başarmış sert bir dram.


Norveçli yazar-yönetmen Erik Richter Strand'ın etkileyici bir ilk filmi. Oyunculuklar ama özellikle Hans ve Tim karakterlerini canlandıran Henrik Mestad ve Mikkel Bratt Silset acayip gerçekçiydi.


Uluslararası prömiyerini İspanya'daki San Sebastian Film Festivali'nde yaptı; O zamandan beri, dünya çapında 20'den fazla film festivalinde yer almış ve birçok ödül almış. The Fassbinder Prize in Mannheim, Germany ve The Grand Jury Award at the Seattle International Film Festival, USA.


tt0473707

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Bouwdorp (2014) - Scrap Wood War