My Father My Lord (2007) - Hofshat Kaits


My Father My Lord (2007) 
Hofshat Kaits

IMDb

İsrail sinemasının ilginç bir örneği. Abraham Eidelmann zamanının çoğunu dua ederek ve Tevrat çalışarak geçiren bir hahamdır. Karısı ve oğlu ile birlikte yaşarlar. Abraham’ın dine bakış açısı katı ortodokstur. Oldukça kesin kararlar verebilmektedir ailesiyle ve özellikle oğlu ile ilgili. Genç karısı Esther ve küçük oğlu Menahem’ın sevgi ve ilgiye ihtiyaçları vardır. Ancak Abraham onlara zaman ayırmamaktadır. Belki bu türden sevgilere kalbinde yer yoktur.


Annesinin ısrarı ile Abraham oğlunu bir tatilde Ölüdenize götürmeyi kabul eder. Menahem çok mutludur. Ama babası orada bile zamanını oğluna ayırmaktansa kendi gibi katı düşünceli kişilerle dua etmeye koyulur. Filmin sonu trajiktir. Bana, Tanrı edilen her duayı duymaz, dedirtti. Ve en büyük ibadetin iyi insan, hatta iyi ebeveyn olmak olduğu gerçeğini hatırlattı.


Filmin en başarılı yönü, katı bir babayı; doğaya, hayvanlara ve olaylara naifce bakan küçük bir çocuğun gözünden başarılı bir şekilde anlatması denebilir. Filmin çekimleri de güzel. Yavaş ilerleyen bir film ama ben hiç sıkılmadan izledim. Özellikle Menahem (Ilan Griff) sakin ama başarılı bir rolü güzelce kotarmış. Sonu hariç az olaylı, ama anlatmak istediğini sinema diline başarılı bir şekilde döken bir film olmuş.




tt1002765

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film