Miss Stevens (2016)



Miss Stevens (2016)


Miss Stevens (Lily Rabe) 29 yaşında lisede İngilizce öğretmenidir. Üç öğrencisiyle bir tiyatro yarışmasına katılmak için yola çıkarlar. Yarışmanın yapıldığı otelde birlikte geçirdikleri hafta sonu yaşananlar, filmin konusu. Yarışma önemlidir çünkü içlerinden biri ödül alırsa okullarında tekrar tiyatro kulübü açılacaktır. 


Öğrencilerden Billy (Timothée Chalamet) okul idarecilerince sorunlu olduğu düşünülen, ilaç tedavisi gören, bazen enerjik bazen sinirli biri. Ama yetenekli ve akıllı bir öğrenci. Margot (Lili Reinhard, Riverdale’in cici kızı), fazla yeteneği olmasa da tiyatroya aşık ve bu sayede bu yolculukla ilgili sorunları çözen kişidir. Sam (Anthony Quintal) çok tatlı gay bir karakter. Onun derdi de bu yolculukta internetten bir partner bulmak.


Bu dört benzemezden, kendilerini baş belası olarak gören, yalnız ve hiç arkadaşı olmayan Miss Stevens ya da öğrencisinin seslenmek istediği adıyla Rachel ile Billy’nin yolu bu ortak noktaları nedeniyle daha özel bir şekilde çakışır. Genç ve yalnız bir öğretmen için meraklı haraketli gençlerle birlikte olmak zordur. Rachel bir aktris olan annesinin ölümüne hala üzülmektedir. Billy bu konuda onu dinler, teselli etmeye çalışır. Hatta ağlayacak bir omuz sunar ona. Bir yetişkin olmasına rağmen bu çocuğa karşı koymak zor gerçekten. Saf sevgiyle ilgili son replik çok vurucuydu.


Miss Stevens - İlaçlarınla ilgili ailenle konuşmalısın. Tekrar kullan demiyorum. Sadece onlarla konuş diyorum. Seninle ilgilenmelerine izin ver. Aile bunun içindir. 

Billy - Siz de…

Miss Stevens - Ne

Billly - Biri sizinle ilgilenmeli.

Çok büyük bir olay örgüsü yok. Basit, sıradan yaşanmışlılar işleniyor samimiyetle. Teknik açıdan bir yenilik vadetmiyor ama sakin sessiz, güzel görüntüler eşliğinde anlatıyor derdini. Böyle filmleri severim. Timothée Chalamet olağanüstü yeteneğiyle kaplıyor ekranı yine.



tt2693580

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film