Method (2017)


Method (2017)

IMDb

İki kişilik bir tiyatro oyunu için, genç kızların idolü yıldız
Young-Woo (Oh Seung-Hoon) ile deneyimli oyuncu Jae-Ha (Park Sung-Woong) bir araya gelirler. Oyunun hazırlıkları sırasında; çocuksu ve boşvermiş Young-Woo ile işini ciddiye alan deneyimli aktör Jae-Ha pek anlaşamaz. Oyunun konusu iki karakter arasında gay ilişkidir. Provalar esnasında iki oyuncu arasında beklenmedik gizli bir çekim oluşmaya başlar. Hee-Won (Yoon Seung-Ah) ise Jae-Ha'nın kız arkadaşıdır ve iki oyuncu arasında gelişen olayları endişeyle izler. Zira Jae-Ha oynadığı rollere kendini hep kaptırmaktadır. 


Bu olan bitene rağmen bence filmin teması BL, Yaoi veya Gay değil. Asıl derdi başka bir yapım. Oyunun yönetmeni, uçarı oyuncusu Young-Woo'ya iyilik olsun diye deneyimli oyuncusu Jae-Ha’nın hiç yanından ayırmadığı Metot defterini okumasını önerir. Defterini göstermek istemez Jae-Ha. Ama Young-Woo bir yolunu bulur ve okur notları. Deneyimli oyuncunun sahne başarısının sırrını öğrenen çaylak oyuncu bakalım neler yapacak? Gerçek oyuncu kim? Konu ne o zaman bu filmde? Aşk tersine bir yoldan nasıl anlatılır.


Filmin oldukça ilginç bir senaryosu var. Oyunculuklar iyi ama özellikle Young-Woo’yu canlandıran Oh Seung-Hoon’un ilk filmi olmasına rağmen performansı bence olağanüstüydü. Sinemada diyalog ve mekânlardan daha önemli olanın aktörün hareketleri, ifadeleri ve ah o bakışları olduğunu çok güzel gösteriyor. Müzikler de hoşuma gitti. Filmin son sahnesine kadar neler olduğunu tahmin etmek imkânsız - en azından benim için. Genelde sonları düşünmem ve tahmin edemem. Çünkü beni çok da ilgilendirmez. Genel akışa bakarım. Ama bu film için farklı hissettim. Son sahne çok çok başarılı, nefes kesiciydi. Ve beklenmedik güzel bir sondu. Beni oldukça etkiledi ve şaşırttı.


Film bitince duygum: keşke bitmeseydi. Baktım 82 dakikaymış süre sadece. Güney Kore sineması için sıra dışı bir örnek olsa da tarz aynı gibi. Bu tarzı sevenler için güzel bir bukle. Soru şu; Aşk nedir? Gerçek ne kurgu ne? Sahnede yaşanan gerçek; gerçek yaşamda role dönüşürse ne olur?





tt7022402

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film