The End of the F***ing World (2017)


The End of the F***ing World (2017)

IMDb

Kara mizahın dibine vurmuş çok akıcı, komik, düşündürücü, eğlendirici... Kısacası yapılması gereken ne varsa yapan bir dizi. Tek tek her kare düşünülmüş ve her şey o kadar yerli yerine oturtulmuş ki. İnsan bitmesin diye gözünün içine baka baka seyrediyor. Dizi, Charles Forsman’ın sıra dışı çizgi romanından uyarlanmış.


Ana karakter James (Alex Lawther) kendini psikopat olarak tanımlar. Bir şey hissetmek için dokuz yaşındayken elini fritözün içine sokacak kadar hem de. Soğuk, asosyal ve hiçbir şeyi umursamaz biri. Hayvanlarla başlayan öldürme merakı insanlara doğru yönelmiştir. Bunun için yanında bir bıçakla hazır dolaşmaktadır, ilk avını kusursuzca seçmeyi beklerken.


Yol arkadaşı Alyssa (Jessica Barden) ise okula yeni gelen güzel ve ters kız. Ne olduğunu kendi bilmese bile dışa böyle yansıtmaya çalışıyor kendini. Yabancılık çekmektedir ve herkese oldukça yabancı ama James’i kendine oldukça yakın hisseder.


Alyssa’nın evinde işler üvey babası yüzünden yolunda gitmemektedir. Evi terk eder ve gerçek babasını bulması için James’den yardım ister. James ile Alyssa’nın birbirine hiç benzemeyen hayatları yine benzemez bir şekilde böyle kesişir.


Ortak tek noktaları belki ergen olmalarının verdiği heyacanla hayata bakışları. Yeni şeyler denemeye alabildiğine açık olmaları, korkusuzca. Bu cesaretle çıkıyorlar yola. Bambaşka dürtülerle, olmadık olaylara yelken açarlar…




Alex Lawther Departure (2015) filminde olduğu gibi yine harika, daha doğrusu her zaman olduğu gibi.







tt6257970

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Stikk (2007) - Sting - Kısa Film