The Durrells (2016)


The Durrells (2016)
Epeyce bir yer gezdim, kendi çapımda. Seyyah olmak mı; yoksa değişik yerleri bir sanatçının gözünden seyretmek veya edebiyatçının yorumları, betimlemeleri ve kurguları ile okuyup, oturup tatlı tatlı düşünmek mi bir kadeh içki eşliğinde? Kendimle ilgili güzel bir haber almıştım bu gün ve bu diziye tesadüf ettim. Yunan adaları ve Ege aşkını tattırdı… Bu dizi Korfu adasında geçiyor. Adayı görmüş kadar oluyor insan güzel planlarda. 


İngiliz bir ailenin babalarını kaybetmeleri ve düştükleri maddi sıkıntılar sonucunda Güney İngiltere’nin güzel beldesi Bournemouth’daki evlerini satıp ucuz olduğu için Korfu adasına taşınmaları ile başlıyor dizi. Anne, Louisa Durrell’ın (Keeley Hawes) dört çocuğu var deli gibi düşkün olduğu. Üç erkek bir kız. Kız, Margo (Daisy Waterstone) kendine kalın kafalı diyen aşk delisi on altı yaşında tatlı bir çatlak. 


Oğlanlardan büyük olan Lawrence (Josh O’Connor) toplum kurallarına aykırı olmayı seven özellikle cinsellikle ilgili konularda bilge bir yazar. Diğer oğlan Leslie (Callum Woodhouse) ise, elinde bir tüfekle gezen ve oraya buraya ateş edip; Larry gibi zeki, Garry gibi büyüleyici olmadığını düşünen garip biri. Ve Garry (Milo Parker) en küçük ateş parçası. Okulu sevmeyen, vahşi tabiat gözlemcisi ve değişik hayvanları eve toplayıp besleyen bir çılgın tatlılık.


Dizi bir anlamda Garry'nin gözünden anlatılıyor çünkü esasen dizi de yazar Gerald Durrell’in çocukluğunu anlattığı, bir anı ve biyografisi olan The Corfu Triology - My Family & Other Animals; Birds, Beasts & Relatives; the Garden Of The Gods kitabına dayanılarak çekilmiş. Oldukça da güzel çekilmiş ben birinci sezonu iki günde bitirdim.






tt5014882

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Bouwdorp (2014) - Scrap Wood War