Hot Summer Nights (2017)



Hot Summer Nights (2017)
Hayatımızdaki küçük tesadüfler eğer aşka veya sevgiye dair ise ne kadar büyüktürler aslında. Mükemmel babası ölen bir çocuk ve annesi dağılır bu zamansız olay karşısında. Daniel (Timothée Chalamet) odasından çıkmaz ve konuşmaz; annesi ise artık sabah içkilerine de başlamıştır.


Bir değişiklik olsun diye annesi Daniel’i Boston’un Cod Burnu’nda ki deniz kasabasına teyzesinin yanına yollar. Kasabanın yerlileri arasına yazlıkçı olarak katılan çekingen Daniel için böylece sıcak yaz geceleri başlar.


Kasabanın en ilgi çekici genç erkeği Hunter (Alex Roe) ve herkesin arzuladığı genç kızı ise McKayla (Maika Monroe) kardeştirler ve annelerinin ölümünden beri birbirleriyle konuşmamaktadırlar. 


İkisinin hakkında da kasaba efsaneleri dillerde dolaşır durur. İşte kasabanın yenisi Daniel bu iki ilginç tiple de ayrı ayrı tanışır bir tesadüf. Hunter’la iş ilişkisine girer, McKayla ile ise aşk ilişkisine. 


Her iki ilişki de Daniel için oldukça tehlikeli ve bu nedenle olsa gerek bir o kadar da çekicidir. Tehlike büyüdükçe ilginç gelişmeler olur değişik ve orijinal karakterler dahil olur konuya. 


Özellikle filmin başından beri olayları anlatan arka ses çok güzel oturmuş ve ilginin hep canlı kalmasını sağlıyor. Çekimler güzel. Oyunculuklar da iyi sayılır ama esas benim gözdem Timothée Chalamet bir harika o güzel uzun siyah kirpikleriyle. Belki filmin tek eksisi, konunun değişik olmasına rağmen biraz kısır kalması ve derinleşememesi denebilir. Ama ben Call Me by Your Name’den sonra ilk defa yüzünü gösteren Timothée hatırına zevkle izledim filmi.



tt3416536

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Night Flight (2014) - Ya-gan-bi-haeng

Brotherly (2008) - Kısa Film

Bouwdorp (2014) - Scrap Wood War